Open source software wordt veel gebruikt. Drupal is een goed voorbeeld.
De Open Source filosofie ligt voor mij in het verlengde van de doelstellingen van NGO's. Zoals men elkaar in het dagelijks leven helpt, zo horen mensen elkaar ook in de virtuele communities elkaar bij te staan en oplossingen aan te dragen, zonder daar direct zelf voordeel van te krijgen. Zo heb ik belangeloos voor vrienden different trains, franse juf en voorstelling WoorD gemaakt. Er wordt geen proprietary software gebruikt op deze websites.
Open Source kan daarom ook niet zonder een Open Society. Een voorbeeld hiervan dichtbij huis: Amsterdam.
Iedereen gebruikt het internet, maar weet niet wat er allemaal verzameld wordt tijdens het surfen en hoe dit je privacy kan schaden. In Nederland lijkt het vooral gebruikt voor commerciële doelen, volgens BoF. In andere landen zijn de gevolgen veel ingrijpender. In Turkije kun je beter met een VPN verbinding internetten, als je het niet eens bent met Erdogan.
Technologie voor iedereen toegankelijk maken en van zijn magie ontdoen motiveert mij op dezelfde manier als ik graag vreemde talen leer, die voor anderen geheimschrift lijken. Als je in Jordanië kan lezen wat hier staat وادي القمر (Wadi Rum), dan reis je makkelijker. En in Georgië winkel je een stuk makkelijker als je weet, dat სუპერმარკეტი supermarkt betekent. En veel Russische woorden zijn eenvoudig te begrijpen, zoals Технология (technologie). Simpel toch?